16 januari 2018

Tomat och Auberginegratäng

Tomat och Auberginegratäng
4 portioner

3 msk olivolja
2 augerginer, tunt skivade
4 tomater, skalade och skivade
1 msk hackad färsk persilja
Ugn 200 grader
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek auberginskivorna, i omgångar om det behövs, på svag- medelstark värme i 4 minuter. Vänd dem en eller två gånger. Ta upp dem med stekspade. Varva tomatskivor, persilja och auberginskivor i en ugnfast gryta, salta & peppra varje lager och avsluta med ett lager tomater. Lägg på lock och gratinera i en timme eller tills grönsakerna är mjuka.
Servera genast.
Tips!
En annan variant är med basilika
Tillsätt ½ dl passerade tomater vid varje auberginlagert så blir slutresultatet saftigare. Byt ut persiljan mot basilika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...