16 januari 2018

Tomat och Auberginegratäng

Tomat och Auberginegratäng
4 portioner

3 msk olivolja
2 augerginer, tunt skivade
4 tomater, skalade och skivade
1 msk hackad färsk persilja
Ugn 200 grader
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek auberginskivorna, i omgångar om det behövs, på svag- medelstark värme i 4 minuter. Vänd dem en eller två gånger. Ta upp dem med stekspade. Varva tomatskivor, persilja och auberginskivor i en ugnfast gryta, salta & peppra varje lager och avsluta med ett lager tomater. Lägg på lock och gratinera i en timme eller tills grönsakerna är mjuka.
Servera genast.
Tips!
En annan variant är med basilika
Tillsätt ½ dl passerade tomater vid varje auberginlagert så blir slutresultatet saftigare. Byt ut persiljan mot basilika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...