Tomat och
Auberginegratäng
4
portioner
3 msk
olivolja
2 augerginer,
tunt skivade
4 tomater,
skalade och skivade
1 msk hackad
färsk persilja
Ugn 200
grader
Hetta upp
oljan i en stor stekpanna och stek auberginskivorna, i omgångar om det behövs,
på svag- medelstark värme i 4 minuter. Vänd dem en eller två
gånger. Ta upp dem med stekspade. Varva tomatskivor, persilja och auberginskivor
i en ugnfast gryta, salta & peppra varje lager och avsluta med ett lager
tomater. Lägg på lock och gratinera
i en timme eller tills grönsakerna är mjuka.
Servera
genast.
Tips!
En annan
variant är med basilika
Tillsätt ½ dl
passerade tomater vid varje auberginlagert så blir slutresultatet saftigare. Byt
ut persiljan mot basilika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar