29 januari 2019

Halloumi Carbonara

4 portioner / 30 minuter
 
400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlök
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesan
2 krm salt
½ tsk svartpeppar
½ dl hackad persilja
 
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet.
Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene.
Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner Hallouminfräset tillsammans med pastan  och värm på svag värme under omrörning någon minut.
Strö över persilja och servera direkt

2 kommentarer:

  1. Har du provat den här rätten? Låter som gott.
    Kram ❤

    SvaraRadera
  2. Jag skall testa, tycker också att det låter gott👌 Tror det kommer smaka bra. Halloumi är gott👌
    Ha en fin kväll!
    Kram❤


    SvaraRadera

  Nu är det vinter i vårt avlånga land ! Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men lite minusgrader. Idag skiner solen och ...