Nu är det Rabarbernas tid. Gör en härlig knäckig rabarberpaj i form.
ca 500 g rabarber i bitar
skall täcka formens botten
ca 500 g rabarber i bitar
skall täcka formens botten
125 g smör
2 msk grädde eller mjölk
3 msk sirap
2 dl havregryn
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl råsocker (eller strösocker) kan minskas efter egen smak.
Till rabarber: 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljpulver (mandel & nötter är också gott här)
Till rabarber: 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljpulver (mandel & nötter är också gott här)
Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft. Smält smör,
tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med
smörblandningen. Krydda rabarber med kanel och vanilj. Klicka smeten
ovanpå och grädda mitt i ugnen tills den fått vacker gyllene färg.
Serveras med glass, alt.vaniljsås eller lättvispad grädde.
Serveras med glass, alt.vaniljsås eller lättvispad grädde.
Låter som en god rabarber paj. Tyvärr växer inte min rabarber som den borde. Kram ❤
SvaraRaderaPå landet hade jag så mycket Rabarber. De stod på en fuktig plats med eftermiddags, kvällssol. Knäcktäcke på äpplen är också smarrigt.
RaderaKram❤