24 juni 2019

Rabarberpaj med knäcktäcke

Nu är det Rabarbernas tid. Gör en härlig knäckig rabarberpaj i form.
 ca 500 g rabarber i bitar
skall täcka formens botten
125 g smör
2 msk grädde eller mjölk
3 msk sirap
2 dl havregryn
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl råsocker (eller strösocker) kan minskas efter egen smak.
Till rabarber: 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljpulver (mandel & nötter är också gott här)

Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft. Smält smör, tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen. Krydda rabarber med kanel och vanilj. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen tills den fått vacker gyllene färg.
Serveras med glass, alt.vaniljsås eller lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Låter som en god rabarber paj. Tyvärr växer inte min rabarber som den borde. Kram ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. På landet hade jag så mycket Rabarber. De stod på en fuktig plats med eftermiddags, kvällssol. Knäcktäcke på äpplen är också smarrigt.
      Kram❤

      Radera

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...