18 september 2018

Bakelse med frasiga bottnar

Större form egen variant
   
Recept
12 - 15 stycken Aluminiumformar
150g digestivekex
25 g smör, smältes
1 msk vatten

Mjölkchokladblandning

1 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
30 g smör

Garnering

25 g mörk choklad, smält
ca 2 dl vispgrädde
jordgubbar, skurna i bitar
Ugn 220 grader
Krossa kexen , tillsätt smälta smöret och vattnet. Blanda ihop till en smulig massa.
Tryck ut massan i aluminiumformar och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt kallna på plåt

Mjölkchokladblandning

Värm grädden, bryt chokladen i bitar och smält tillsätt smör och låt svalna.
Fyll kakorna med chokladfyllning. Ställ i kylen en stund för att stelna.

Garnering

Smält den mörka chokladen, bred ut på bakplåtspapper och låt svalna. Stansa ut dekorationer med en liten form.
Spritsa en klick grädde på varje bakelse vid servering och garnera med jordgubbar och dekoration.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...