Ernst
Florentiner
Du
behöverMördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
200 g smör
1 äggula
Mandelkräm
200 g sötmandel, skållade
3 bittermandar
150 g smör
4 ägg +äggvitan från ägget till mördegen
4 msk vetemjöl
1,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
några droppar grön karamellfärg
Kristyr
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk färskpressad citronsaft
Garnering
pistagnötter
Gör så här
Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare eller för hand till en deg. Plasta in och låt vila svalt i minst 30 minuter.
Mixa alla ingredienserna till mandelkrämen.
Tryck ut mördegen på en ugnsplåt.
Bred ut mandelkrämen på mördegen och baka i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lätt brun på ytan. Låt svalna.
Gör kristyren och bred ut ett tunt lager över kakan, strössla på hackad pistage och skär upp i ca 4x4 cm rutor.
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
200 g smör
1 äggula
Mandelkräm
200 g sötmandel, skållade
3 bittermandar
150 g smör
4 ägg +äggvitan från ägget till mördegen
4 msk vetemjöl
1,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
några droppar grön karamellfärg
Kristyr
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk färskpressad citronsaft
Garnering
pistagnötter
Gör så här
Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare eller för hand till en deg. Plasta in och låt vila svalt i minst 30 minuter.
Mixa alla ingredienserna till mandelkrämen.
Tryck ut mördegen på en ugnsplåt.
Bred ut mandelkrämen på mördegen och baka i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lätt brun på ytan. Låt svalna.
Gör kristyren och bred ut ett tunt lager över kakan, strössla på hackad pistage och skär upp i ca 4x4 cm rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar