18 september 2018

Ernst Florentiner


Ernst Florentiner
 Du behöverMördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
200 g smör
1 äggula
Mandelkräm
200 g sötmandel, skållade
3 bittermandar
150 g smör
4 ägg +äggvitan från ägget till mördegen
4 msk vetemjöl
1,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
några droppar grön karamellfärg
Kristyr
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk färskpressad citronsaft
Garnering
pistagnötter
Gör så här
Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare eller för hand till en deg. Plasta in och låt vila svalt i minst 30 minuter.
Mixa alla ingredienserna till mandelkrämen.
Tryck ut mördegen på en ugnsplåt.
Bred ut mandelkrämen på mördegen och baka i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lätt brun på ytan. Låt svalna.
Gör kristyren och bred ut ett tunt lager över kakan, strössla på hackad pistage och skär upp i ca 4x4 cm rutor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...