ca 25 frallor
Ingredienser
1 dl torkade rösa linser
eller gröna linser
12 g jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havregryn
6 dl vetemjöl special (360g)
1½ tsk salt
1 msk olivolja
1 msk vallmofrön
mjöl till utbakning
Skölj och lägg linserna i blöt i kallt vatten i en skål. Låt stå över natten eller
ca 10 timmar. Rör ut jästen vattnet. Tillsätt havregryn, mjöl, salt och olja, rör ihop till
en lös deg. Låt jäsa övertäckt i kylen över natten, ca10 timmar
Häll av linserna, skölj och låt dem rinna av.
Stjälp upp degen på väl mjölad bänk. Dra ut degen till en platta. Strö hälften av linserna över degen. Vik ihop plattan på mitten. Strö resten av linserna över plattan. Strö över vallmofrö. Skär degen i 25
bitar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Lår jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar