2 april 2019

Tekakor med vita bönor.

ca 20 stycken
 
1 förp kokta vita bönor (380g)
2 dl ljummet vatten ca 37 grader
12 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl special (240g)
1 dl fint rågmjöl
1 tsk salt mjöl till utbakning
 
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl
Mixa bönor och vatten slätt med en stavmixer. Tillsätt jästen och mixa ihop.
Blanda bönmixen med övriga ingredienser i en bunke och arbeta till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar.
 Kavla varje boll till en rund kaka, ca 10 cm i diam. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
 Sätt ugnen på 250 grader . Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter, tills bröden fått lite färg.
Låt svalna på galler. Om du inte ska äta tekakorna direkt, så förvara
dem gärna i frysen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...