8 april 2018

Fina Rulader på Spett

4 personer, grillas direkt ca 15 minuter
600 g oxfilé
2 msk medelstark senap
1 tsk sardellpasta
1 lök
16 tunna skivor bacon
av vardera 1 kvist rosmarin, timjan, oregano,
mejram, kyndel och salvia
( eller 2 tsk orkade provensaliska kryddor )
salt och peppar
paprikapulver
rapsolja att pensla med
8 långa blötlagda träspett

Skölj oxfilén, torka av den och skär den på längden i 8 tunna skivor. Bre ut dem på en arbetsyta  och klappa dem platta. Rör ihop senap och sardellpasta i en skål modell mindre. Skala löken och hacka den mycket fint, eller riv ner den. Rör ner löken i senaps och sardellpastan.
Bred pasta över oxfiléruladerna och lägg 2 skivor bacon på varje rulad. Skölj örterna, torka av dem. Hacka blad och barr fint. Strö salt, peppar, paprika och örter över ruladerna. Rulla dem fast om långa  träspett och fäst ihop med tandpetare. Pensla över olja. Grilla dem i ca 15 minuter runt om.
Passa bra med provensaliska champinjoner till, samt rouille.
Beräkna 2 stora/ person.
Ansa och borsta champinjonerna, stjälkarna avlägsnas.
Av vitlök, hackade örter och olivolja gör en kryddolja, som penslas över champinjonerna innan de grillas. Svampen grillas på varje sida ca 3 minuter. Börja med undersidan på svampen.

4 kommentarer:

  1. Låter gott. Ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir smarrigt när grillen kommer fram!
      Ha det så fint!
      Kramen

      Radera
  2. Här har man väl ingen grillkänsla precis, men ska testa när det är så dags. Morgonkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen panik med grillningen. Du har ju fått en så fin utegrill med bord, bänkar och tak. När man har så fint, kan man grilla nästa hela året😉👌
      Ha en fin dag!
      Kramis

      Radera

 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...