4 personer,
grillas direkt ca 15 minuter
600 g
oxfilé
2 msk
medelstark senap
1 tsk
sardellpasta
1
lök
16 tunna
skivor bacon
av vardera 1
kvist rosmarin, timjan, oregano,
mejram, kyndel
och salvia
( eller 2 tsk
orkade provensaliska kryddor )
salt och
peppar
paprikapulver
rapsolja att
pensla med
8 långa
blötlagda träspett
Skölj oxfilén,
torka av den och skär den på längden i 8 tunna skivor. Bre ut dem på en
arbetsyta och klappa dem platta. Rör ihop senap och sardellpasta i en skål
modell mindre. Skala löken och hacka den mycket fint, eller riv ner den. Rör ner
löken i senaps och sardellpastan.
Bred pasta
över oxfiléruladerna och lägg 2 skivor bacon på varje rulad. Skölj örterna,
torka av dem. Hacka blad och barr fint. Strö salt, peppar, paprika och örter
över ruladerna. Rulla dem fast om långa träspett och fäst ihop med tandpetare.
Pensla över olja. Grilla dem i ca 15 minuter runt om.
Passa bra med
provensaliska champinjoner till, samt rouille.
Beräkna 2
stora/ person.
Ansa och
borsta champinjonerna, stjälkarna avlägsnas.
Av vitlök,
hackade örter och olivolja gör en kryddolja, som penslas över champinjonerna
innan de grillas. Svampen grillas på varje sida ca 3 minuter. Börja med
undersidan på svampen.
Låter gott. Ha det så fint! /Elisabeth
SvaraRaderaBlir smarrigt när grillen kommer fram!
RaderaHa det så fint!
Kramen
Här har man väl ingen grillkänsla precis, men ska testa när det är så dags. Morgonkram
SvaraRaderaIngen panik med grillningen. Du har ju fått en så fin utegrill med bord, bänkar och tak. När man har så fint, kan man grilla nästa hela året😉👌
RaderaHa en fin dag!
Kramis