14 april 2018

Kattvakt till smarta katten.

Carlzon.jpg
Idag har jag varit kattvakt till Carlzon som är ny op.
Husse och Matte behövde åka ner och fixa båten som snart skall i sjön. Carlzon har op. sig och får inte vara ute, har tratt. Han har blivit biten av en katt över nedre delen av ryggen. Det blev kraftig infektion som visade sig för någon dag sedan. Nu har han ett dräneringsrör som gör att vätskan rinner ut och sedan äter han antibiotika. Röret skall tas bort på i nästa vecka.

Carlzon har egna in/utgångar. Igår hade husse låst luckan som sitter i garagedörren och tejpat igen luckan på dörren ut till garaget med silvertejp. De ville vara säkra på att han inte skulle kunna gå ut under natten.
När dottern gick upp i morse för att ge Carlzon mat, hittade hon honom ingenstans. Ropade, ingen Carlzon kom. Då upptäckte dottern att katten C hade fått bort silvertejpen och lyckats komma ut genom luckan😯 C måste ha backat genom luckan för han hade tratten på. Luckan i garagedörren hade han lyckats bita söder, den var låst så han hade bitit sönder plasten.
Dottern förstod att C måste vara ute, så hon ropade. Fram kommer en lycklig springande😻

Idag har jag fått lära mig lite "kattprat"👌 han har verkligen talat om hur missnöjd han är med det som hänt. Solen skiner och fåglarna kvittrar och jag C får vara inne med mormor😞

8 kommentarer:

 1. Oj att han klarade av att ta sig ut ändå. Han har verkligen tänkt till. Tråkigt att han blivit biten. Bra att han kan vara hos mormor ☺han verkar behöva tillsyn så han inte kommer på nåt. Hoppas han snart blir bättre.
  Ha en fin dag. Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett riktigt bett hade han fått. Katten hade verkligen tänkt till hur man kan komma ut. Nu står det en stor hockeytrunk för luckan ut till garaget. Katten har ett besök hos vetr imorgon för att ta bort dräneringsslangen. Då slipper han tratten sedan👌. Då rymmer han nog inte igen, kan man hoppas.
   Ha en fin dag!
   Kram❤

   Radera
 2. Men herregud vilken katt!!!??? ,-)
  Hur kunde han fixa det där han verkar ju vara otrolig ,-)))
  Så sorgligt att han skulle råka så illa ut!
  Var det en annan katt och inte en räv eller nåt.
  Krya på dig Carlzon!
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carlzon är en smart katt😻 Otroligt hur han lyckades komma ut.
   Det brukar stryka en äldre stor hankatt på tomten. Den har försökt flera gånger att komma in genom katt luckan i garaget. Förmodligen har Carlzon försvarat luckan och det har blivit bråk.
   Det tar väl 14 dagar till innan C är helt OK.
   Kramisar❤❤❤

   Radera
 3. Oj utbrytare kung det där🐱 Låter inte ok tänk om det händer igen finn en katt e så elak , Giftig bet när katter biter varandra. Hopps han blir bar igen fort . Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten äter fortfarande antibiotika. Dräneringsslangen skall de tagit bort igår. Det var ett otäckt bett.
   Kramis

   Radera
 4. Kattbett är inte att leka med, mycket värre än hundbett. Det blir lätt svåra infektioner när katterna biter. Smart är han Carlsson, men blir han bara av med tratten så blir nog allt lugnt igen.
  Morgonkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch! Vilket bett han fått. En stor varböld slog upp, den sprack av sig själv, ett snabbt förlopp. Jag tror att han är utan ratt nu👌
   Kramis

   Radera