I Spanien är 
det vanligt med Mandelsoppa. Den skall serveras med ringlad olivolja, hela 
mandlar och hackad bladpersilja.
Till 4 
personer behöves dessa ingredienser.
1 gul 
lök
1 
vitlöksklyfta
olivolja, att 
steka i
5 stora 
potatisar
10-11 dl 
vatten
1 
grönsaksbuljongtärning
½ dl vitt 
vin
2 
lagerblad
1 burk vita 
bönor, ca 250 g, avrunna
100 g 
sötmandel, skållade
salt, efter 
smak.
Hacka löken, 
pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en gryta, låt löken bli mjuk och 
glansig.
Skala och skär 
potatisen i tjocka skivor. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning, vitt vin 
och lagerblad. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk. Ta upp lagerbladen och 
tillsätt se sköljda vita bönorna. Kör soppan slät i en matberedare. Häll 
tillbaka soppan i grytan.
Mixa 
sötmandeln i matberedaren och tillsätt till soppan. Låt soppan bli varm. Smaka 
av med ganska mycket salt.
Servera soppan 
med bladpersilja, mandlar, ringlad olivolja och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar