1 april 2018

Mandelsoppa

 
I Spanien är det vanligt med Mandelsoppa. Den skall serveras med ringlad olivolja, hela mandlar och hackad bladpersilja.
Till 4 personer behöves dessa ingredienser.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja, att steka i
5 stora potatisar
10-11 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl vitt vin
2 lagerblad
1 burk vita bönor, ca 250 g, avrunna
100 g sötmandel, skållade
salt, efter smak.
 
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en gryta, låt löken bli mjuk och glansig.
Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning, vitt vin och lagerblad. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk. Ta upp lagerbladen och tillsätt se sköljda vita bönorna. Kör soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan.
Mixa sötmandeln i matberedaren och tillsätt till soppan. Låt soppan bli varm. Smaka av med ganska mycket salt.
Servera soppan med bladpersilja, mandlar, ringlad olivolja och ett gott bröd.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar