I Spanien är
det vanligt med Mandelsoppa. Den skall serveras med ringlad olivolja, hela
mandlar och hackad bladpersilja.
Till 4
personer behöves dessa ingredienser.
1 gul
lök
1
vitlöksklyfta
olivolja, att
steka i
5 stora
potatisar
10-11 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
½ dl vitt
vin
2
lagerblad
1 burk vita
bönor, ca 250 g, avrunna
100 g
sötmandel, skållade
salt, efter
smak.
Hacka löken,
pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en gryta, låt löken bli mjuk och
glansig.
Skala och skär
potatisen i tjocka skivor. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning, vitt vin
och lagerblad. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk. Ta upp lagerbladen och
tillsätt se sköljda vita bönorna. Kör soppan slät i en matberedare. Häll
tillbaka soppan i grytan.
Mixa
sötmandeln i matberedaren och tillsätt till soppan. Låt soppan bli varm. Smaka
av med ganska mycket salt.
Servera soppan
med bladpersilja, mandlar, ringlad olivolja och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar