1 april 2018

Mandelsoppa

 
I Spanien är det vanligt med Mandelsoppa. Den skall serveras med ringlad olivolja, hela mandlar och hackad bladpersilja.
Till 4 personer behöves dessa ingredienser.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja, att steka i
5 stora potatisar
10-11 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl vitt vin
2 lagerblad
1 burk vita bönor, ca 250 g, avrunna
100 g sötmandel, skållade
salt, efter smak.
 
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en gryta, låt löken bli mjuk och glansig.
Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning, vitt vin och lagerblad. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk. Ta upp lagerbladen och tillsätt se sköljda vita bönorna. Kör soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan.
Mixa sötmandeln i matberedaren och tillsätt till soppan. Låt soppan bli varm. Smaka av med ganska mycket salt.
Servera soppan med bladpersilja, mandlar, ringlad olivolja och ett gott bröd.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...