2 juli 2018

Äntligen hemma igen!


Nu är jag äntligen hemma! Borta bra men hemma bäst😉 När tåget nått
Stockholm, stannade det vid Södra Station som nu t.v. är slutstation. Oj vad tåg det stod inne
  och folk på perrongen😯 Stationen är byggd för pendeltrafik och inte för att vara Stockholms Centralstation. Nu är det bara en kort period det skall vara så här i år. Nästa sommar och sommaren därpå kommer det att vara lika, sedan skall det bli normalt igen. Det kändes lite konstigt att ha promenadavstånd hem vi klev av tåget.
Packat upp och sortera tvätt har vi hunnit med. Imorgon är det tvättstugan som gäller.

Vi har haft en fin resa. I Kroatien är så vackert och grönt. Det var bara synd att just detta resmål var alldeles för kuperat och med massor av trappor vart man än skulle.Vi fick byta rum, så jag slapp 2 x 78 trappsteg efter många backar för att komma till rummet, och det var flera gånger / dag.

När jag bokade resan gällde det ett annat ställe i Kroatien. Där skulle det vara sandstränder och inte kuperat som på Vrsar, där det inte fanns sandstränder utan bara sten och stenbotten
När resan var betald kom det information att 2 resor 17 & 29 juni skulle gå till Vrsar. Det saknades information om att det skulle vara kuperat och många trappor att måsta klättra i för att komma ut och in. Vrsar saknar helt handikappanpassning. Hoppas att resebolaget tar till sig detta och upplyser resenärerna i sina broschyrer när det är försent.

Själva Vrsar är vackert, trevlig personal, god mat, inget att klaga på. Det är bara information till resenärerna som saknades. Det enda som stod i broschyren var att " denna resa är lite tuffare ". Då gällde det bussresan, som kan kännas jobbig med långa åk pass och 2 chaufförer.
Vill bara tala om ifall någon tänker ta en resa till Kroatien, kolla upp resmålet så det inte blir en överraskning, för jobbigt var det att förflytta sig!
Ha en fin kväll!
Marmor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Har läst de andra två inläggen som jag missat att kommentera.
  Bra att resan gick bra och att det var en fint ställe, men hur kan de ändra resmål? Det var ju tråkigt, tur att ni trivdes ändå och att det var vackert, men det kan ju bli problem om det är väldigt kuperat! Tur ni fick byta rum.
  Synd om man har svårt att gå och uppleva , min gubbe hade inte gillat det för han blir så trött, hoppas det blir ändring på det på Torsdag ,-)
  Glad att ni hade det jättefint ändå, man behöver komma bort , se annat och njuta, men visst är det så...borta bra men hemma bäst...ändå!
  Välkommen hem!
  STOR KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att allt går bra på torsdag, så ni kan åka på en tripp. Det är inte OK att byta ut resans mål, om man inte fått den infon när man beställer resan. Det är många äldre som reser, viktigt att informera om omgivningen, så det inte kommer som en chock.
   Det är skönt med lite miljöombyte ibland👌
   Ha en fin kväll.
   Kramisar❤❤❤

   Radera
 2. Trevligt att ni hade bra resa, men mycket dåligt att det var så kuperat, så det var tur ni fick byta rum. Jag hade aldrig klarat med mitt ben, så hoppas resebolaget går ut med en tydlig beskrivning i deras broschyrer till sina resenärer. Nåja nu är ni hemma och har fått i vart fall uppleva en vacker natur och fått äta gott och som sagt borta bra men hemma bäst:-) Snart är det dags för oss att göra resan söderut, så nedräkning har börjat. Ska även hälsa på Bassetbus(Yvonne från Zoomin) och det ska bli så roligt, men roligast är att få träffa dottern och hennes familj. Välkommen hem och kram från Lappland och vovvarna

  SvaraRadera
 3. Här också ett ben som krånglar, använder en krycka som stöd. Hade jag vetat att det var så jobbigt att ta sig fram, hade vi inte åkt. Men resan dom sig var mysig och mycket vackert att titta på. Det känns skönt att vara hemma nu👌 Trevligt att det dags för en tripp till dottern med familj. Roligt att Yvonne även får en påhälsning denna gång. Kanske det blir lite kzffeost även denna gång👍
  Hoppas ni får en trevlig resa,
  Kram från södern😎

  SvaraRadera
 4. Det var dåligt informerat. Inte lätt att ta sig fram på sån mark o sen en massa trappor. Skönt att ni är hemma igen. Ha en fin dag. Kram ❤

  SvaraRadera
 5. Informationen var bristfällig om mark, trappo mm. Annars var det ett mysigt ställe, grönt, rent och härligt hav👌
  Nu får jag vila upp mitt ben och högerarm. Skönt att vara hemma👍
  Ha en fin dag!
  Kram❤

  SvaraRadera
 6. Låter som ni har haft det väldigt bar ändå. Tråkigt när man inte får det man betalar och beställer. Hur många dagar var ni borta ? Låter väldigt trevlig att åka tåg skulle jag vilja gör.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt var bra utom alla trappor och den kuperade terrängen. Härligt salt hav att bada i👌 Vi var borta 10 dagar.
   Tåg är mysigt att åka. Idag finns det Wifi, och uttag för laddare ombord om man vill padda under resan.
   Kramis

   Radera