13 november 2018

Hermankaka till Advent

Herman finns på bilden tillsammans med förra julens mandelmusslor.
Så här startar du vänskapskakan Herman till Advent.
 
Startdeg
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
Dag 1 - 4
skall den bara röras
Dag 5
Gör en ny omgång startdeg
Dag 6 - 9
Rör degen flera gång per dag
Dag 10
gör likadant som dag 5
Nu skall degen delas i 4 delar.
Om du ger bort en del, lämna med matningsschemat
 


Förberedelse: Matning till färdig Hermankaka.
 
Dag 1 :
Du får Herman av en vän
Dag 2 - 3
Rör om några gånger per dag
Dag 4
Tillsätt
2½dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
 Dag 5 - 8
Rör om några gånger per dag
Dag 9
Som dag 4 , dela i 4 delar ( ca 3 dl ) baka förslagsvis en del, ge bort 3 delar
Dag 10
Rör ner i smeten
1½ dl olja
3 ägg
2½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
Tillsätt om så önskas 200 g hackade nötter eller mandel eller hackad choklad eller russin eller delar av varje.
Häll smeten i en 1½ -2 liters smörad, bröad form.
Baka kakan i 175 grader i ca 1 timme. Prova med en sticka om den är klar.

Fler recept inför julen kommer jag att lägga ut på hemsidan. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...