Herman finns på bilden tillsammans med förra julens mandelmusslor.
Så här startar du vänskapskakan Herman till Advent.
Startdeg
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
Dag 1 - 4
skall den bara röras
Dag 5
Gör en ny omgång startdeg
Dag 6 - 9
Rör degen flera gång per dag
Dag 10
gör likadant som dag 5
Nu skall degen delas i 4 delar.
Om du ger bort en del, lämna med matningsschemat
Förberedelse: Matning till färdig Hermankaka.
Dag 1 :
Du får Herman av en vän
Dag 2 - 3
Dag 2 - 3
Rör om några gånger per dag
Dag 4
Dag 4
Tillsätt
2½dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
Dag 5 - 8
Rör om några gånger per dag
Dag 9
Som dag 4 , dela i 4 delar ( ca 3 dl ) baka förslagsvis en del, ge bort 3 delar
Dag 10
Rör ner i smeten
1½ dl olja
3 ägg
2½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
Tillsätt om så önskas 200 g hackade nötter eller mandel eller hackad choklad eller russin eller delar av varje.
Häll smeten i en 1½ -2 liters smörad, bröad form.
Baka kakan i 175 grader i ca 1 timme. Prova med en sticka om den är klar.
Fler recept inför julen kommer jag att lägga ut på hemsidan.
2½dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
Dag 5 - 8
Rör om några gånger per dag
Dag 9
Som dag 4 , dela i 4 delar ( ca 3 dl ) baka förslagsvis en del, ge bort 3 delar
Dag 10
Rör ner i smeten
1½ dl olja
3 ägg
2½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
Tillsätt om så önskas 200 g hackade nötter eller mandel eller hackad choklad eller russin eller delar av varje.
Häll smeten i en 1½ -2 liters smörad, bröad form.
Baka kakan i 175 grader i ca 1 timme. Prova med en sticka om den är klar.
Fler recept inför julen kommer jag att lägga ut på hemsidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar