23 augusti 2020

Nu går det trögt med det mesta.

Det börjar bli för mycket vardag nu. Dagarna känns lika varje dag. Förstår att de som bor på enskilt boende eller servicehus inte mår så bra av denna karantäntid. Inga anhöriga får komma på besök. Hoppas det blir en ändring snart. Anhöriga kan använda munskydd och visir. Det måste vara lika säkert som det skydd personalen använder idag.

 

Telefonen i all ära. Men tyvärr är det inte detsamma som närheten av ett besök. Kylskåpsrensning har vi haft idag. Det är bra att gå igenom skåpet och kolla vad som står bakom det senaste inköpet😉 Det blev en hel del som som vi kunde rena bort. Det blev lite nya rutiner när vi hamnade i karantän.

Nytt att handla maten via nätet. Det var många som gjorde likadant, leveranstiderna tog fort slut det gällde att handla på sig. När leveransen kom var det viktigt att plocka in varorna snabbt det var varm både ute och inomhus. Nu gäller det att inte lägga upp ett stort lager igen, då är det lättare att se vad som finns bakom👌

Idag har de varnat för 🌧och åska. Inget av det har visat sig ännu.

4 kommentarer:

  1. Det måste vara hemsk för de på boende som inte får träffa anhöriga. Tycker också att munskydd, visir , träffas utomhus dessa varma dagar som varit måste väl gå!
    Personalen är väl inte säkrare, till min mamma kommer olika, hon bor ju i eget hem, men det är olika vikarier och hon har haft tur. Men vem säger att de som är unga, som är ute och roar sig är säkrare än många anhöriga som i sin tur inte träffar andra.
    Ha det jättefint
    STOR KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att de äldre kan få ta emot besök av anhöriga snart. Alla kan inte träffas ute. En del kanske är sängliggande och inte kan komma ut. Tur att din mamma klarar av att bo hemma. Det är nog mindre smittorisk än på äldreboende.
    Ha en fin kväll!
    Kram♥️

    SvaraRadera
  3. Ja det måste vara jobbigt för det äldre o inte få träffa sina anhöriga. Allt har hållit på så länge o vem vet hur länge det fortsätter.
    Vi har också andra rutiner med allt o det börjar kännas tråkigt. Kram ❤

    SvaraRadera
  4. Lyssnade i morse på TV. Det finns många anhöriga, och förbund som vill ha ändrade beslut vad gäller besök på annat boende. Helst omgående då de märker att anhörigas hälsotillstånd blir sämre. Dementa har ju både klara stunder och mindre klara. Vid klara stunder förstår de inte varför det har blivit annorlunda. Får hoppas att de som bestämmer tar sig en funderare igen! Även för oss skulle det känna en befrielse att få tillbaka våra rutiner.
    Ha en fin dag!
    Kram❤

    SvaraRadera

Valborgsmässoafton 2024 med ☀️ och 18 grader!

Hejsan alla vänner och besökare som tittar in i bloggen🌾🌹 Det känns det gått lång tid sedan jag bloggad. Har drabbats av blodförgiftning 2...