ca 12 bitar
25 g
jäst
75 g
smör
2 dl mjölk, 37
grader
½ tsk
salt
3/4 dl
socker
1
ägg
7-7½ dl
vetemjöl
Fyllning
2½ dl blåbär,
färska eller
frysta
3/4 dl
råsocker
1½ msk
majsstärkelse
Pensling
1
ägg
Glasyr
1 dl
florsocker
50 g smör,
smält
2 msk
vispgrädde
Börja arbeta
samman vetedegen. Pudra över lite mjöl och låt jäsa ca 45
minuter.
Blanda blåbär,
råsocker och majsstärkelse till fyllning.
Ta upp degen
på mjölat bakbord. Kavla ut till en degplatta, ca 30x45 vm. Bred på fyllningen
och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 4 cm breda bitar. Smörj en springform.
Ställ bullarna i formen, ganska glest, och får låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla butterkakan med ägg och grädda i nedre delen av
ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Rör samman glasyren och ringla
över
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar