10 oktober 2019

Blåbärssnittar

Klassisk mördegskaka med blåbärssylt.
26–30 stycken
Deg
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
150 g smör, kallt & i kuber
1 liten äggula
Fyllning
3–4 msk blåbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten

 Kör ihop ingredienserna till degen i en matberedare till en smidig deg.
Lägg degen kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
 Knåda degen lätt, dela den i två delar och rulla dem till rullar, ca 35 cm långa.
 Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem och gör en fördjupning i mitten längs med hela biten.
 Fördela blåbärssylt i fördjupningen. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–20 min. Blanda under tiden till glasyren.
 Låt längderna svalna. Ringla över glasyren och skär dem i sneda snittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...