Klassisk
mördegskaka med blåbärssylt.
26–30
stycken
Deg
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
150 g smör, kallt & i kuber
1 liten äggula
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
150 g smör, kallt & i kuber
1 liten äggula
Fyllning
3–4 msk blåbärssylt
3–4 msk blåbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Kör ihop
ingredienserna till degen i en matberedare till en smidig deg.
Lägg degen
kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda degen
lätt, dela den i två delar och rulla dem till rullar, ca 35 cm
långa.
Lägg rullarna
på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem och gör en fördjupning i mitten
längs med hela biten.
Fördela
blåbärssylt i fördjupningen. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–20 min. Blanda
under tiden till glasyren.
Låt längderna
svalna. Ringla över glasyren och skär dem i sneda snittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar