10 oktober 2019

Blåbärssnittar

Klassisk mördegskaka med blåbärssylt.
26–30 stycken
Deg
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
150 g smör, kallt & i kuber
1 liten äggula
Fyllning
3–4 msk blåbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten

 Kör ihop ingredienserna till degen i en matberedare till en smidig deg.
Lägg degen kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
 Knåda degen lätt, dela den i två delar och rulla dem till rullar, ca 35 cm långa.
 Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem och gör en fördjupning i mitten längs med hela biten.
 Fördela blåbärssylt i fördjupningen. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–20 min. Blanda under tiden till glasyren.
 Låt längderna svalna. Ringla över glasyren och skär dem i sneda snittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...