2 dl valnötter
2 dl mandel
100 g smör
1 dl florsocker
6 ark filodeg
4 msk smält smör
1 stjälk rabarber
1 pkt färska hallon
100 g hård mesost
4 msk smält smör, till pensling.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ner rabarber i tunna skivor och rårör tillsammans med råsocker i en skål. Låt dra ca 20 minuter.
Finmal nötterna i en matberedare. Tillsätt smör och florsocker och mixa till en krämig smidig konsistens.
Smält smör och pensla filodegsarken. Vik filodegen med de smörade sidorna mot varandra.
Placera ca två msk av nötkrämen i mitten. Toppa med rabarber och hallon och avsluta med att riva över mesost.
Vik ena sidan av degen över fyllningen, vik sedan över den andra sidan och avsluta med att vika ner kortsidorna så att du bildar ett paket.
Pensla paketen med smält smör.
Grädda knytena i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Strö över lite florsocker innan servering.
2 dl mandel
100 g smör
1 dl florsocker
6 ark filodeg
4 msk smält smör
1 stjälk rabarber
1 pkt färska hallon
100 g hård mesost
4 msk smält smör, till pensling.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ner rabarber i tunna skivor och rårör tillsammans med råsocker i en skål. Låt dra ca 20 minuter.
Finmal nötterna i en matberedare. Tillsätt smör och florsocker och mixa till en krämig smidig konsistens.
Smält smör och pensla filodegsarken. Vik filodegen med de smörade sidorna mot varandra.
Placera ca två msk av nötkrämen i mitten. Toppa med rabarber och hallon och avsluta med att riva över mesost.
Vik ena sidan av degen över fyllningen, vik sedan över den andra sidan och avsluta med att vika ner kortsidorna så att du bildar ett paket.
Pensla paketen med smält smör.
Grädda knytena i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Strö över lite florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar