15 februari 2019

Apelsincurd

ca 3 dl tid 60 minuter
 
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk finrivet apelsinskal
1½ dl strösocker
4 äggulor
75 g smör
 
Koka upp juice, skal och socker i en kastrull. Vispa ihop äggulorna i en bunke, vispa ner den varma juicen och häll tillbaka i kastrullen.
Sjud krämen tills den tjocknar. Ta från värmen och klicka i smöret. Rör till en slät kräm och sila genom en finmaskig sil. Häll upp på en väl rengjord burk och låt svalna.
Förvara i kylen. Den håller ca 1-2 veckor
Tips
 Frys in äggvitorna och spara till nästa gång du skall göra maräng.

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite sött på morgonen brukar pigga upp👌
      Ha en fin söndag!
      Kramen

      Radera

Hejsan! Nu är jag här igen. Det var ett tag sedan, haft en del att göra hemma. Jag har bytt till nytt kök, pga jag inte kan ha överskåp. Ny ...