I nya tidningen Buffé hittade jag denna artikel med recept på
Gravade Äggulor. Nyfiken blev jag som aldrig har hört talas om dessa ägg tidigare.
Finns säkert fler än jag som inte har set, hört eller smakat dessa ägg.
Jag delar med mig av receptet ifall alla inte har tillgång till denna tidningen.
Så här skriver man in tidningen.
I VÅR FÅR det sextiotregradiga ägget konkurrens av de gravade äggulorna - äggulor gravade i socker och salt och långsamt torkade.
Låter det svårt? Det är det inte!
Med sin lena, mättande smak ger de gravade äggulorna dessutom ett fantastiskt djup rivna över alltifrån pasta till sallader.
Källa: Tidningen Buffé 03 Mars 2018
Gravade Äggulor
4 stycken
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor
Blanda socker och salt. Strö ut hälften av blandningen i en lite form, ca 15x20 cm.
Gör fyra fördjupningar och lägg ner en äggula i varje.
Strö försiktigt över resten av salt- och sockerblandningen. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar.
Sätt ugnen på 80 grader.
Lyft upp äggulorna och borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulorna i en skål
med kallt vatten och torka försiktigt av dem med hushållspapper.
Lägg gulorna på en bit bakplåtspapper på ett galler mitt i ugnen. Låt torka
ca 2 timmar, tills de är helt torra.
Gravade äggulor kan förvaras i kylen i upp till en månad i lufttät behållare.
Marmor
Intressant har inte hunnit med att läsa tidningen. Har aldrig hört talas om 🙂
SvaraRaderaKramar♥
Inte jag heller. Roligt att det kommer lite nytt ibland.
RaderaHa det så fint!
Kramis❤