9 mars 2018

Fransk Mördeg

Fransk Mördeg
Degen räcker till en form med 30 -35 cm diameter
eller ca 10 mindre formar
4 dl vetemjöl
3/4 - 1 dl socker
75 - 100 g skållad, skalad,
mald mandel
150 g kallt margarin eller
smör
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
Blanda mjöl. socker och mald mandel i matberedare eller i en bunke. Blanda med kallt matfett, skuret i bitar, ägg och vaniljsocker. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Rulla ut degen till en rulle ( för vissa tartelettformar ) eller platta till den något ( lättare att kavla ) och ställ den kallt ca 30 minuter inlindad i plastfolie.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här igen. Det var ett tag sedan, haft en del att göra hemma. Jag har bytt till nytt kök, pga jag inte kan ha överskåp. Ny ...