Bountyrutor med
extra allt
1 kaka, ca 24 bitar
150 g smör
eller
margarin
3
ägg
3½ dl
socker
3/4 dl
kakao
1½ tsk
vaniljsocker
3 tsk
bakpulver
4 dl
vetemjöl
1 dl
mjölk
Kokossmet
150 g smör
3 dl florsocker
2 ägg
200 g riven kokos
3 dl blåbär
1 msk potatismjöl
200 g
mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175
grader. smörj och mjöla en långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakpapper.
Smält smöret och
ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra
ingredienserna.
Tillsätt mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.
Tillsätt mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.
Bre ut smeten i
formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan är
näst intill färdiggräddad.
Kokossmeten: Smält
smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt florsocker, ägg och riven kokos
och rör om. Blanda blåbären med potatismjölet och vänd ner dem med några stora
tag.
Ta ut kakan ocj
bre varsamt över kokossmeten. Höj värmen till 200 grader och grädda den i mitten
av ugnen ca 10 minuter eller tills ytan fått svagt gyllenbrun
färg.
Smält chokladen
över varmt vattenbad eller på låg efttekt i
mikrovågsugn.
Ringla den över
den svala kakan. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar