14 mars 2018

Bountyrutor med extra allt

Bountyrutor med extra allt

1 kaka, ca 24 bitar

150 g smör eller

margarin

3 ägg

3½ dl socker

3/4 dl kakao

1½ tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

Kokossmet

150 g smör

3 dl florsocker

2 ägg

200 g riven kokos

3 dl blåbär

1 msk potatismjöl

200 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. smörj och mjöla en långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakpapper.

Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.

Bre ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan är näst intill färdiggräddad.

Kokossmeten: Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt florsocker, ägg och riven kokos och rör om. Blanda blåbären med potatismjölet och vänd ner dem med några stora tag.

Ta ut kakan ocj bre varsamt över kokossmeten. Höj värmen till 200 grader och grädda den i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills ytan fått svagt gyllenbrun färg.

Smält chokladen över varmt vattenbad eller på låg efttekt i mikrovågsugn.

Ringla den över den svala kakan. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...