Bountyrutor med 
extra allt
1 kaka, ca 24 bitar
150 g smör 
eller
margarin
3 
ägg
3½ dl 
socker
3/4 dl 
kakao
1½ tsk 
vaniljsocker
3 tsk 
bakpulver
4 dl 
vetemjöl
1 dl 
mjölk
Kokossmet
150 g smör
3 dl florsocker
2 ägg
200 g riven kokos
3 dl blåbär
1 msk potatismjöl
200 g 
mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 
grader. smörj och mjöla en långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakpapper. 
Smält smöret och 
ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra 
ingredienserna. 
Tillsätt mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.
Tillsätt mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.
Bre ut smeten i 
formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan är 
näst intill färdiggräddad.
Kokossmeten: Smält 
smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt florsocker, ägg och riven kokos 
och rör om. Blanda blåbären med potatismjölet och vänd ner dem med några stora 
tag.
Ta ut kakan ocj 
bre varsamt över kokossmeten. Höj värmen till 200 grader och grädda den i mitten 
av ugnen ca 10 minuter eller tills ytan fått svagt gyllenbrun 
färg.
Smält chokladen 
över varmt vattenbad eller på låg efttekt i 
mikrovågsugn.
Ringla den över 
den svala kakan. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar