14 mars 2018

Ett Samiskt Tunnbröd

8 - 10 stycken
 
25 g jäst
2½ dl mjölk, fingervarm
1 msk strösocker
75 g smör
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löts upp.
Tillsätt socker ,smör, salt och vetemjölet, lite i taget. Knåda allt till en smidig deg. Ta upp
degen på mjölat bakbord och knåda den en stund. Smöra eller olja in en bunke och lägg i degen.
Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme
 Dela degen i 8-10 lika stora delar och kavla delarna runda och nagga med en gaffel.
 Värm upp en gjutjärnsstekpanna och stek bröden 1-2 minuter på varje sida. Linda in brödet i handduk vartefter de stekt klart, och njut sedan av brödet.
Testa gärna till en viltköttsmiddag.
 
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...