14 mars 2018

Ett Samiskt Tunnbröd

8 - 10 stycken
 
25 g jäst
2½ dl mjölk, fingervarm
1 msk strösocker
75 g smör
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löts upp.
Tillsätt socker ,smör, salt och vetemjölet, lite i taget. Knåda allt till en smidig deg. Ta upp
degen på mjölat bakbord och knåda den en stund. Smöra eller olja in en bunke och lägg i degen.
Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme
 Dela degen i 8-10 lika stora delar och kavla delarna runda och nagga med en gaffel.
 Värm upp en gjutjärnsstekpanna och stek bröden 1-2 minuter på varje sida. Linda in brödet i handduk vartefter de stekt klart, och njut sedan av brödet.
Testa gärna till en viltköttsmiddag.
 
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...