21 mars 2018

Kristinatårta


2 ägg
2,5 dl socker
5-6 msk mjöl
4 tsk bakpulver
6 dl havregryn
150 g smör, smält och avsvalnat
3 dl mjölk
8 bittermandlar
2 msk smör, till formen
5 msk grovt rågmjöl
0,5 tsk salt
3 dl vispgrädde
5 dl blandade färska bär
3 msk smaksatt honung

Blanda ägg och socker till ett vitt fast skum.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål, detta för att bakpulver och mjöl ska blandas ordentligt.
Tillsätt mjölblandningen, havregryn och salt till äggskummet och blanda med degkrok, tillsätt smält smör och mjölk och blanda till en smet.
Riv bittermandel fint och blanda ner i smeten.
Smöra en springform och klä den med grovt rågmjöl och häll på smeten.
Baka kakan på 175 grader i ca 35 minuter. stick kakan med en tandpetare för att se att den är klar, ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Vispa grädden och använd en spritspåse med fin tyll för att spritsa kanterna på tårtan. Garnera med bär och ringla över den smaksatta honungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...