9 mars 2018

Ostrisoller Piroger




Ostrisoller. Piroger
ca 30 stycken
Deg: 1 sats Mager eller Spröd pajdeg
 Fyllning

50 g Bress blue eller
annan grönmögelost
100 g riven emmenthaler
eller lagrad grevé
2 äggulor
2 msk créme fraiche
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad eller ½ msk
torkad körvel
salt, svartpeppar
Pensling/Panering
äggvita
ströbröd
Fritering
olja eller kokosfett
Gör degen enligt grundreceptet och låt vila 1 timme.
Blanda all ingredienser till fyllningen i matberedare eller i en bunke och rör ihop allt till en krämig smet. Smaka av väl och krydda mer om det behövs. Låt smeten " svälla " 15 minuter.
Kavla ut degen 2 - 3 mm tjock. Ta med runt, gärna vågigt mått kakor med 6 - 8 cm diameter. Lägg på fyllningen . Pensla kanterna med äggvita och vik ihop till halvmånar. Tryck samman kanterna med en gaffel. Pensla risollerna med äggvita och vänd dem i ströbröd.
Värm oljan till 180 grader ( använd hushållstermometer eller prova en vit brödbit, som snabbt ska få vacker kant ). Fritera 2 - 3 risoller åt gången tills de har gyllengul färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera dem varma, ljumma eller uppvärmda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...