9 mars 2018

Ostrisoller Piroger




Ostrisoller. Piroger
ca 30 stycken
Deg: 1 sats Mager eller Spröd pajdeg
 Fyllning

50 g Bress blue eller
annan grönmögelost
100 g riven emmenthaler
eller lagrad grevé
2 äggulor
2 msk créme fraiche
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad eller ½ msk
torkad körvel
salt, svartpeppar
Pensling/Panering
äggvita
ströbröd
Fritering
olja eller kokosfett
Gör degen enligt grundreceptet och låt vila 1 timme.
Blanda all ingredienser till fyllningen i matberedare eller i en bunke och rör ihop allt till en krämig smet. Smaka av väl och krydda mer om det behövs. Låt smeten " svälla " 15 minuter.
Kavla ut degen 2 - 3 mm tjock. Ta med runt, gärna vågigt mått kakor med 6 - 8 cm diameter. Lägg på fyllningen . Pensla kanterna med äggvita och vik ihop till halvmånar. Tryck samman kanterna med en gaffel. Pensla risollerna med äggvita och vänd dem i ströbröd.
Värm oljan till 180 grader ( använd hushållstermometer eller prova en vit brödbit, som snabbt ska få vacker kant ). Fritera 2 - 3 risoller åt gången tills de har gyllengul färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera dem varma, ljumma eller uppvärmda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...