14 mars 2018

Soppa. Ängamat med vårgrönt

 
Ängamat med vårgrönt
4 portioner
Den lena, milda grönsakssoppan, väcker sökert minnen hos många. Passar bar nu när primörerna tittar fram.
4 morötter
½ litet blomkålshuvud
1 knippe salladslök
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 äggulor
½ dl vispgrädde
156 g sockerärtor
Skjölj alla grönsaker.
Skiva morötterna, dela blomkålen i mindre buketter. Skär salladslöken i bitar.
Koka upp vatten, buljongtärningar och mjölk. Lägg i alla grönsaker utom sockerärtorna. Låt dem koka knappt mjuka, ca 5 min. Red soppan med mjöl utrört i lite vatten. Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Rör ner grädden i soppan och låt den bli varm. inte koka! Tillsätt sockerärtor.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...