Ängamat med vårgrönt
4
portioner
Den lena,
milda grönsakssoppan, väcker sökert minnen hos många. Passar bar nu när
primörerna tittar fram.
4
morötter
½ litet
blomkålshuvud
1 knippe
salladslök
5 dl
vatten
2 tärningar
grönsaksbuljong
5 dl
mjölk
2 msk
vetemjöl
2
äggulor
½ dl
vispgrädde
156 g
sockerärtor
Skjölj alla
grönsaker.
Skiva
morötterna, dela blomkålen i mindre buketter. Skär salladslöken i
bitar.
Koka upp
vatten, buljongtärningar och mjölk. Lägg i alla grönsaker utom sockerärtorna.
Låt dem koka knappt mjuka, ca 5 min. Red soppan med mjöl utrört i lite vatten.
Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Rör ner grädden i soppan och låt den
bli varm. inte koka! Tillsätt sockerärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar