14 mars 2018

Härlig vardagsgratäng med kassler & ädelost

 
Serveras gärna med en sallad till.
4 portioner
400 g valfri pasta
400 g kassler
300 g fryst broccoli
 
Sås
140 g tärnat bacon
3 dl vispgrädde
140 g ädelost
1½ dl riven ost
 
Topping
1 dl riven ost
 
Ugn 225 grader
 
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Skiva eller tärna kasslern. Tina broccolin.
Blanda samman pasta, kassler och broccoli i en smord ugnsform.
 
Sås: Klipp baconet i bitar. Stek bitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper. Spara lite till dekoration. Koka upp grädden. Smula ner ädelosten. Tillsätt riven ost och bacon. Häll såsen i formen.
Topping: Strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Garnera med sparade baconbitar och eventuellt lite persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...