Serveras gärna med en sallad till.
4 portioner
400 g valfri pasta
400 g kassler
300 g fryst broccoli
Sås
140 g tärnat bacon
3 dl vispgrädde
140 g ädelost
1½ dl riven ost
Topping
1 dl riven ost
Ugn 225 grader
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Skiva eller tärna kasslern. Tina broccolin.
Blanda samman pasta, kassler och broccoli i en smord ugnsform.
Sås: Klipp baconet i bitar. Stek bitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper. Spara lite till dekoration. Koka upp grädden. Smula ner ädelosten. Tillsätt riven ost och bacon. Häll såsen i formen.
Topping: Strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Garnera med sparade baconbitar och eventuellt lite persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar