14 mars 2018

Härlig vardagsgratäng med kassler & ädelost

 
Serveras gärna med en sallad till.
4 portioner
400 g valfri pasta
400 g kassler
300 g fryst broccoli
 
Sås
140 g tärnat bacon
3 dl vispgrädde
140 g ädelost
1½ dl riven ost
 
Topping
1 dl riven ost
 
Ugn 225 grader
 
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Skiva eller tärna kasslern. Tina broccolin.
Blanda samman pasta, kassler och broccoli i en smord ugnsform.
 
Sås: Klipp baconet i bitar. Stek bitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper. Spara lite till dekoration. Koka upp grädden. Smula ner ädelosten. Tillsätt riven ost och bacon. Häll såsen i formen.
Topping: Strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Garnera med sparade baconbitar och eventuellt lite persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...