25 mars 2018

Furstekaka eller" Fyrstekrage "

  kommer Norge.

Är en superläcker och god kaka, räcker till 12 personer eller fler. Användes ofta till helger, bröllop, dop, etc.


Recept
Ingredienser till en kaka.
250 g vetemjöl
126 g smör
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver



Fyllning
7 hg mandelmassa
1 äggvita, vispas
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
Blanda bakpulvret med mjölet och smula i smöret. Tillsätt socker och äggulor och arbeta och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den stå i kylskåpet ca ½ timme.
Sätt ugnen på 170 - 200 grader.
Kavla ut drygt hälften av degen till en rund kaka och klä botten och väggarna i en bakform med löstagbara kanter ( 2liter ).
Rör ut mandelmassan med den uppvispade äggvitan, kanelen och kardemumman.
Lägg fyllningen i formen och rulla ut resten av degen till smala stänger. Lägg dem i rutmönster över mandelmassan.
Grädda 30 - 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...