kommer Norge.
Är en superläcker
och god kaka, räcker till 12 personer eller fler. Användes ofta till
helger, bröllop, dop, etc.
Recept
Ingredienser
till en kaka.
250 g
vetemjöl
126 g
smör
2
äggulor
1 dl
strösocker
1 tsk
bakpulver
Fyllning
7 hg
mandelmassa
1 äggvita,
vispas
1 tsk
kanel
½ tsk
kardemumma
Blanda
bakpulvret med mjölet och smula i smöret. Tillsätt socker och äggulor och arbeta
och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den stå i kylskåpet ca ½
timme.
Sätt ugnen på
170 - 200 grader.
Kavla ut drygt
hälften av degen till en rund kaka och klä botten och väggarna i en bakform med
löstagbara kanter ( 2liter ).
Rör ut
mandelmassan med den uppvispade äggvitan, kanelen och
kardemumman.
Lägg
fyllningen i formen och rulla ut resten av degen till smala stänger. Lägg dem i
rutmönster över mandelmassan.
Grädda 30 - 35
minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar