175 g mörk  choklad, gärna 70 %
50 g smör  eller margarin
2  äggvitor
1 1/4 dl  socker
4 dl malda  nötkärnor
eller  hasselnötsmjöl
½ tsk  bakpulver
1 ½ dl  blåbär
1 ½ tak  potatismjöl
Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad eller i mikrougn tillsammans med  matfettet. Rör till slät konsistens.
Vispa  äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i  taget under fortsatt vispning till massan är blank och styv. Blanda de malda  nötkärnorna eller hasselnötsmjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten. Vänd  sist ner chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.
Klicka ut  smeten till 2 plåtlånga längder på bakpappersklädd plåt. 
Häll blåbären  i en bunke och strö över potatismjölet. Rör om varsamt så att bären blir jämnt  mjölade runt om. tryck en lätt fördjupning mitt på deglängderna och lägg blåbären  i den.
Grädda i  mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar