14 mars 2018

Nötsnittar

175 g mörk choklad, gärna 70 %


50 g smör eller margarin
2 äggvitor
1 1/4 dl socker
4 dl malda nötkärnor
eller hasselnötsmjöl
½ tsk bakpulver
 
Fyllning
1 ½ dl blåbär
1 ½ tak potatismjöl
 
Sätt ugnen 200 grader. 

Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad eller i mikrougn tillsammans med matfettet. Rör till slät konsistens.
Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till massan är blank och styv. Blanda de malda nötkärnorna eller hasselnötsmjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten. Vänd sist ner chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.
Klicka ut smeten till 2 plåtlånga längder på bakpappersklädd plåt.
Häll blåbären i en bunke och strö över potatismjölet. Rör om varsamt så att bären blir jämnt mjölade runt om. tryck en lätt fördjupning mitt på deglängderna och lägg blåbären i den.

Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på plåten.

Skär upp i sneda snitta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...