175 g mörk choklad, gärna 70 %
50 g smör eller margarin
2 äggvitor
1 1/4 dl socker
4 dl malda nötkärnor
eller hasselnötsmjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ dl blåbär
1 ½ tak potatismjöl
Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad eller i mikrougn tillsammans med matfettet. Rör till slät konsistens.
Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till massan är blank och styv. Blanda de malda nötkärnorna eller hasselnötsmjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten. Vänd sist ner chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.
Klicka ut smeten till 2 plåtlånga längder på bakpappersklädd plåt.
Häll blåbären i en bunke och strö över potatismjölet. Rör om varsamt så att bären blir jämnt mjölade runt om. tryck en lätt fördjupning mitt på deglängderna och lägg blåbären i den.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar