1 kaka 10
bitar
50 g
smör
3
ägg
2½ dl
socker
3 dl
vetemjöl
1½ tsk
vaniljsocker
1½ tsk
bakpulver
Ugn 175
grader
I botten på
formen
2 dl
nötkärnor
50 g
smör
1 dl
socker
4 dl
blåbär
Tips!
För att
vara säker på att kakan verkligen släpper från botten
då den
stjälps upp, klipp till ett runt bakpapper och lägg i botten innan formen
fylls .
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund
bakform, ca 1½ liter.
Börja med att göra fyllningen i botten på
formen. Finhacka nötterna. Smält smöret och häll det i botten. Strö över
sockret och nöthacket. Strö sist över blåbären.
Smält smöret till kakan och låt det
svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de
torra ingredienserna och tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät. Vänd ner det
ljumma smöret och rör åter varsamt smeten slät.
Häll ut smeten jämt över fyllningen i formen oh
grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den
stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar