9 mars 2018

Glutenfri Pajdeg

Glutenfri Pajdeg
Degen räcker till en pajform med ca 25 diameter
eller 6 - 8 mindre formar.
Ugnsvärme 225 grader
3 dl glutenfri brödmix
1 krm salt
eller 1 - 2 msk socker eller
brun farin ( till dessert-
pajer)
100 g kallt margarin, smör
eller mjölkfritt matfett
ca 2 msk vatten
Variation
1 dl av mixen kan bytas ut
mot hirs- eller boveteflingor
Blanda alla torra ingredienser och hacka samman dem med matfettet till en grynig massa i matberedare eller med gaffel i en bunke. tillsätt vatten till en smidig deg.
Platta ut degen och ställ den kallt ca 30 minuter inlindad i plastfolie. Följ för övrigt anvisningarna i pajreceptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...