9 mars 2018

Glutenfri Pajdeg

Glutenfri Pajdeg
Degen räcker till en pajform med ca 25 diameter
eller 6 - 8 mindre formar.
Ugnsvärme 225 grader
3 dl glutenfri brödmix
1 krm salt
eller 1 - 2 msk socker eller
brun farin ( till dessert-
pajer)
100 g kallt margarin, smör
eller mjölkfritt matfett
ca 2 msk vatten
Variation
1 dl av mixen kan bytas ut
mot hirs- eller boveteflingor
Blanda alla torra ingredienser och hacka samman dem med matfettet till en grynig massa i matberedare eller med gaffel i en bunke. tillsätt vatten till en smidig deg.
Platta ut degen och ställ den kallt ca 30 minuter inlindad i plastfolie. Följ för övrigt anvisningarna i pajreceptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...