Festlig
Långpannepaj med Skaldjur och Champinjoner.
10-12
portioner
Ugnsvärme 200
grader
Deg
3 satser
Grundpajdeg (se recept)
Fyllning
300 g färska
champinjoner
400 g
grovriven mellanlagrad ost
1 tsk
paprikapulver
Äggstanning
10
ägg
4 dl kokt
avsvalnad mjölk
1-2 dl torrt
vitt vin
3 dl
grädde
2 tsk
salt
Garnering
1 kg stora
räkor med skal
1-2 burkar
musslor i vatten
1 dl torrt
vin
1 dl finklippt
dill
Gör degen
enligt receptet och låt vila. Kavla den 2-3 cm tjock och täck
en
smord
långpanna, 30x40 cm, med degen.
Låt degen nå
ca 2 cm över kanten. Putsa bort resten av degen. Vik tillbaka degkanten och
tryck en bårdrand runt formen med hjälp av fingrar eller en gaffel. Picka
botten, vik aluminiumfolie runt kanterna och förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta
bort folien.
Putsa och skär
champinjonerna i skivor. Lägg dem på botten i långpannan. Fördela den rivna
osten ovanpå. Krydda med paprikan.
Vispa samman
äggstanningen och häll över. Grädda pajen ca 30 minuter, eller tills fyllningen
stannat.
Skala
under tiden räkorna. Låt musslorna rinna av. Värm skaldjuren i
vinet
(koka ej). Rör
ner dill. Lägg de varma skaldjuren på pajen (utan skal) just innan den skall
serveras.
Bjud pajen
nygräddad, eventuellt med strimlad isbergssallad och paprikastrimlor som enda
tillbehör.
Låter som något smarrigt. Ha det så fint! /Elisabeth
SvaraRaderaStor och bra paj som räcker till många portioner.
RaderaHåller på att flytta över mina sidor från Zoomin.
Ha det så fint!
Kramen