9 mars 2018

Chiffonpaj

Chiffonpaj
6-8 portioner
1 sats Fransk mördeg
Fyllning
2 ägg
1 1/4 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
5 blad gelatin (blötlagda)
3 dl vispgrädde
Garnering
½ - 3/4 dl mandelspån
eller hackad mandel
Gör degen efter receptet och låt vila. Kavla ut den till en tunn
platta, ca 25 cm i diameter, och klä botten och kanter (3-4 cm
högt) på en spring- eller bakform med löstag botten. Vik en
aluminiumfolieremsa över kanten och picka botten. Ställ formen 
svalt 10 minuter. Grädda pajskalet ca 20 minuter. Ta bort folien
efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det kallna.
Vispa ägg och socker poröst. Smaksätt med skal och saft av citron.
Smält urkramade gelatinblad i en kastrull och rör dem försiktigt i äggsmeten.
Vänd till sist ner tjock vispad grädde. Häll smeten i degskalet och ställ
det kallt 1 - 2 timmar eller tills fyllningen stelnar.
Rosta mandeln lätt i ugnen ( 225 grader ) och strö över pajen
strax innan pajen skall serveras,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...