Chiffonpaj
6-8
portioner
1 sats Fransk
mördeg
Fyllning
2 ägg
1 1/4 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
5 blad gelatin (blötlagda)
3 dl vispgrädde
Garnering
½ - 3/4 dl
mandelspån
eller hackad
mandel
Gör degen efter receptet och låt vila. Kavla ut den till
en tunn
platta, ca 25 cm i diameter, och klä botten och kanter
(3-4 cm
högt) på en spring- eller bakform med löstag botten. Vik
en
aluminiumfolieremsa över kanten och picka botten. Ställ
formen
svalt 10 minuter. Grädda pajskalet ca 20 minuter. Ta
bort folien
efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det
kallna.
Vispa ägg och socker poröst. Smaksätt med skal och saft
av citron.
Smält urkramade gelatinblad i en kastrull och rör dem
försiktigt i äggsmeten.
Vänd till sist ner tjock vispad grädde. Häll smeten i
degskalet och ställ
det kallt 1 - 2 timmar eller tills fyllningen
stelnar.
Rosta mandeln lätt i ugnen ( 225 grader ) och strö över
pajen
strax innan pajen skall serveras,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar