14 mars 2018

Blåbärskaka med Hasselnötter

 
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller
färska blåbär
1 msk majsstärkelse
Sätt ugen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ca 20 x 30 cm stor ungssäker
form, se till att pappret täcker kanterna.
Skär smöret i tärningar. Mixa hasselnötterna grovt i matberedare.
Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och kanel och mixa kort.
Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en smulig deg.
Tryck ut hälften av degen i botten av formen och jämna
till ytan.
Rör ihop blåbär och majsstärkelse. Fördela bären över bottnen.
Smula resten av degen över.
Grädda kakan i mitten av ugnen 40-50 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna. Skär i rutor och servera
med med glass eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...