14 mars 2018

Blåbärskaka med Hasselnötter

 
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller
färska blåbär
1 msk majsstärkelse
Sätt ugen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ca 20 x 30 cm stor ungssäker
form, se till att pappret täcker kanterna.
Skär smöret i tärningar. Mixa hasselnötterna grovt i matberedare.
Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och kanel och mixa kort.
Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en smulig deg.
Tryck ut hälften av degen i botten av formen och jämna
till ytan.
Rör ihop blåbär och majsstärkelse. Fördela bären över bottnen.
Smula resten av degen över.
Grädda kakan i mitten av ugnen 40-50 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna. Skär i rutor och servera
med med glass eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...