300 g rumsvarmt
smör
3 dl
hasselnötter
3 dl
strösocker
4 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
500 g frysta
eller
färska
blåbär
1 msk
majsstärkelse
Sätt ugen på
175 grader.
Lägg
bakplåtspapper i en ca 20 x 30 cm stor ungssäker
form, se till
att pappret täcker kanterna.
Skär smöret i
tärningar. Mixa hasselnötterna grovt i
matberedare.
Tillsätt
socker, vetemjöl, bakpulver och kanel och mixa
kort.
Tillsätt smöret
och mixa snabbt ihop till en smulig deg.
Tryck ut
hälften av degen i botten av formen och jämna
till
ytan.
Rör ihop blåbär
och majsstärkelse. Fördela bären över bottnen.
Smula resten av
degen över.
Grädda kakan i
mitten av ugnen 40-50 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Skär i rutor och servera
med med glass
eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar