Chokladtårta
150 g smör
  150 g socker 
150 g mörk choklad
150 g mörk choklad
 65-70 %  
4 äggulor
4 äggvitor
4 äggvitor
Chokladfyllning:
150 g smör
 
1 ½ dl florsocker 
150 g mörk choklad 65-70 %
150 g mörk choklad 65-70 %
4 äggulor 
4 äggvitor
1 ½ dl florsocker
4 äggvitor
1 ½ dl florsocker
Choklad ark:
50 g mörk choklad
50 g mörk choklad
Så lagar  du Chokladbotten
Smält smör i 
en kastrull och rör i socker. Tillsätt den finhackade chokladen och ta av 
kastrullen från  plattan, rör slät. Rör i äggula och låt svalna till 
ca 25-30 C. Vispa upp äggvitan till en mjuk maräng och vänd ner i 
chokladsmeten. Fyll i smord springform (24 cm) och grädda i 150 C 
varmluft i ca 50 min. Låt svalna, botten sjunker ner i mitten så att 
fyllningen får plats.
Chokladfyllning: Smält smör i en kastrull och rör i 
90 g. florsocker. 
Tillsätt den 
finhackade chokladen och ta av kastrullen från plattan, rör 
slät. Rör i äggula och låt svalna till ca 25-30 
C.
Vispa upp 
äggvitan med resterande florsocker (30 g) till en mjuk maräng och vänd ner i 
 chokladsmeten. Tryck till botten 
försiktigt så den får fina kanter och fyll på med chokladfyllningen och frys in 
tårtan. Låt tina och dekorera. (Hållbar ca 8 veckor i frys 
och 4-5 dagar i kyl efter frysning)
Choklad ark: 
Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Stryk ut tunt på plastark. (t ex 
Overheadfilm eller plastficka) Låt stelna i kyl och bryt bitar till 
kantdekor. Dekorera tårtan med choklad och bär och servera med vispad 
grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar