Chokladtårta
150 g smör
150 g socker
150 g mörk choklad
150 g mörk choklad
65-70 %
4 äggulor
4 äggvitor
4 äggvitor
Chokladfyllning:
150 g smör
1 ½ dl florsocker
150 g mörk choklad 65-70 %
150 g mörk choklad 65-70 %
4 äggulor
4 äggvitor
1 ½ dl florsocker
4 äggvitor
1 ½ dl florsocker
Choklad ark:
50 g mörk choklad
50 g mörk choklad
Så lagar du Chokladbotten
Smält smör i
en kastrull och rör i socker. Tillsätt den finhackade chokladen och ta av
kastrullen från plattan, rör slät. Rör i äggula och låt svalna till
ca 25-30 C. Vispa upp äggvitan till en mjuk maräng och vänd ner i
chokladsmeten. Fyll i smord springform (24 cm) och grädda i 150 C
varmluft i ca 50 min. Låt svalna, botten sjunker ner i mitten så att
fyllningen får plats.
Chokladfyllning: Smält smör i en kastrull och rör i
90 g. florsocker.
Tillsätt den
finhackade chokladen och ta av kastrullen från plattan, rör
slät. Rör i äggula och låt svalna till ca 25-30
C.
Vispa upp
äggvitan med resterande florsocker (30 g) till en mjuk maräng och vänd ner i
chokladsmeten. Tryck till botten
försiktigt så den får fina kanter och fyll på med chokladfyllningen och frys in
tårtan. Låt tina och dekorera. (Hållbar ca 8 veckor i frys
och 4-5 dagar i kyl efter frysning)
Choklad ark:
Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Stryk ut tunt på plastark. (t ex
Overheadfilm eller plastficka) Låt stelna i kyl och bryt bitar till
kantdekor. Dekorera tårtan med choklad och bär och servera med vispad
grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar