ca 16
bitar
200 gr smör,
rumsvarmt
2 dl
strösocker
1 citron, rivet
skal
3 ägg
3½ dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
200 g blåbär,
färska
Topping
50 g smör,
rumsvarmt
2 dl riven
kokos
2
ägg
2 dl
strösocker
200 g lemon
curd
100 g blåbär,
färska
Sätt ungen på 175
grader.
Vispa smör och
socker och citronskal vitt och
pösigt.
Vispa upp äggen i
en skål och rör ner dem i smörsmeten. Tillsätt ca 1 msk vetemjöl så att smeten
inte skär sig.
Blanda vetemjöl
och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd försiktigt
ner hälften av
blåbären.
Häll smeten i en
långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper i
botten
och strö över
resterande blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20
minuter.
Toppingen
Smält
smöret och rör ner kokos, ägg och strösocker. Värm lemon curden försiktigt i en
annan kastrull så att den blir
rinnig.
Fördela
blåbär över kakan och ringla över lemon curd och
kokosblandningen.
Grädda
kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i långpannan innan du skär
den i
bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar