14 mars 2018

Blåbärsrutor med Lemon Curd och Kokos

ca 16 bitar
200 gr smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 citron, rivet skal
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g blåbär, färska
Topping
50 g smör, rumsvarmt
2 dl riven kokos
2 ägg
2 dl strösocker
200 g lemon curd
100 g blåbär, färska
Sätt ungen på 175 grader.
Vispa smör och socker och citronskal vitt och pösigt.
Vispa upp äggen i en skål och rör ner dem i smörsmeten. Tillsätt ca 1 msk vetemjöl så att smeten inte skär sig.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd försiktigt ner hälften av blåbären.
Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper i botten
och strö över resterande blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Toppingen
Smält smöret och rör ner kokos, ägg och strösocker. Värm lemon curden försiktigt i en annan kastrull så att den blir rinnig.
Fördela blåbär över kakan och ringla över lemon curd och kokosblandningen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i långpannan innan du skär den i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...