9 mars 2018

Mördeg grundrecept

Mördeg ( grundrecept)
Degen räcker till en pajform med 25-30 cm diameter
eller till 6-8 mindre formar
3 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g kallt margarin eller
smör
1 äggula
 
Blanda mjöl och socker. Skär matfettet i bitar och lägg det med mjöl / socker- blandningen och äggulan i en matberedare.
Kör snabbt och arbeta ihop degen tills den släpper bunkens kanter. Använd pulsknappen.
Eller hacka mjöl/sockerblandningen och matfettet till en grynig massa med gaffel i en bunke. Arbeta in äggulan och forma alltsammans till en smidig deg.
Platta till den något. Svep in den i plastfolie och ställ den kallt minst 30 minuter.
Följ därefter anvisningarna i pajreceptet.
Denna deg passar till de flesta dessertpajer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...