9 mars 2018

Mördeg grundrecept

Mördeg ( grundrecept)
Degen räcker till en pajform med 25-30 cm diameter
eller till 6-8 mindre formar
3 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g kallt margarin eller
smör
1 äggula
 
Blanda mjöl och socker. Skär matfettet i bitar och lägg det med mjöl / socker- blandningen och äggulan i en matberedare.
Kör snabbt och arbeta ihop degen tills den släpper bunkens kanter. Använd pulsknappen.
Eller hacka mjöl/sockerblandningen och matfettet till en grynig massa med gaffel i en bunke. Arbeta in äggulan och forma alltsammans till en smidig deg.
Platta till den något. Svep in den i plastfolie och ställ den kallt minst 30 minuter.
Följ därefter anvisningarna i pajreceptet.
Denna deg passar till de flesta dessertpajer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...