8 mars 2018

Äppel & Kanelmuffins med crumble

Äppel och Kanelmuffins med crumble

Färdigt på: 30 min
Muffinssmet grundrecept:
100 gsmör
2  ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Gör så här
 Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
 Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
 Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
 Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
 Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
 Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
 Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...