Äppel och Kanelmuffins med crumble
Färdigt på: 30 min
Muffinssmet grundrecept:
100 gsmör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt
100 gsmör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra
stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg,
strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet
citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i
smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker
och kanel. Låt svalna.
Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna
till 2/3 med smet.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och
strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje
muffins.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins,
12-15 minuter om du gör små
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar