Ett gammalt recept som jag delar med mig  av.
3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3-4 msk saft från en citron
ca 4 dl (190 g) djupfrysta blåbär
( ½ dl socker ) 
1 dl vispgrädde
1 ägg
Garnering
1-2 dl hackad mandel
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och  citronsaft. Smörj en ungsäker form ( ca 18 cm i diam. och 3 cm hög  ).
Bred ut smeten och dra upp den efter  kanterna..
Blanda ev. blåbären med sockret. Lägg bären på  kaksmeten. Vispa grädden och tillsätt ägget. Häll blandningen över bären. Strö  över mandeln.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme, ca 40 minuter.  
Servera kaka något avsvalnad med vispad  grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar