14 mars 2018

Mandelblåbärskaka

 
Ett gammalt recept som jag delar med mig av.
 
50 g smör eller margarin

3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3-4 msk saft från en citron
 
Fyllning
ca 4 dl (190 g) djupfrysta blåbär
( ½ dl socker )
1 dl vispgrädde
1 ägg
   
Garnering
1-2 dl hackad mandel
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Smörj en ungsäker form ( ca 18 cm i diam. och 3 cm hög ).
Bred ut smeten och dra upp den efter kanterna..
Blanda ev. blåbären med sockret. Lägg bären på kaksmeten. Vispa grädden och tillsätt ägget. Häll blandningen över bären. Strö över mandeln.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme, ca 40 minuter. 

Servera kaka något avsvalnad med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar