Flarn med
Räkor & Avokado
6-8
portioner
1 sats
Grundpajdeg med ost.
Fyllning
500 g räkor med skal
2 avokado
saft av ½ pressad citron
2 dl créme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
salt & peppar
några droppa tabasco,
worchestersås
eller kajennpeppar
Garnering
dillvippor
Gör degen enligt receptet och låt den
vila.
Kavla ut den till en rund degplatta, ca 30 cm i dm. Lägg
plattan på vattensköld plåt och vik in kanten ca 1½ cm. Nyp mönster runt eller
använd gaffel. Pricka degbotten och låt den vila svalt 10 minuter. Grädda den
sedan 15-20 minuter eller tills den känns torr och har fin färg. Låt den
kallna.
Rensa räkorna. Dela, kärna ur och lyft fruktköttet ur
avokadon. Skär den tvärsöver i vackra skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik
och pensla dem med citronsaft.
Blanda créme fraiche med rommen och drygt hälften av de
rensade räkorna. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och några droppar
kryddsås eller kajennpeppar.
Placera pajskalet på serveringsfat. Fördela blandningen
över. Garnera med resten av räkorna, avokadoskivor och dillvippor. Lägg strimlad
sallad runt flarnet eller servera den i en skål vid sidan
om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar