Flarn med 
Räkor & Avokado 
6-8 
portioner
1 sats 
Grundpajdeg med ost.
Fyllning
500 g räkor med skal
2 avokado
saft av ½ pressad citron
2 dl créme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
salt & peppar
några droppa tabasco, 
worchestersås
eller kajennpeppar
Garnering
dillvippor
Gör degen enligt receptet och låt den 
vila.
Kavla ut den till en rund degplatta, ca 30 cm i dm. Lägg 
plattan på vattensköld plåt och vik in kanten ca 1½ cm. Nyp mönster runt eller 
använd gaffel. Pricka degbotten och låt den vila svalt 10 minuter. Grädda den 
sedan 15-20 minuter eller tills den känns torr och har fin färg. Låt den 
kallna.
Rensa räkorna. Dela, kärna ur och lyft fruktköttet ur 
avokadon. Skär den tvärsöver i vackra skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik 
och pensla dem med citronsaft.
Blanda créme fraiche med rommen och drygt hälften av de 
rensade räkorna. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och några droppar 
kryddsås eller kajennpeppar. 
Placera pajskalet på serveringsfat. Fördela blandningen 
över. Garnera med resten av räkorna, avokadoskivor och dillvippor. Lägg strimlad 
sallad runt flarnet eller servera den i en skål vid sidan 
om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar