1 tårta 10 
bitar
1 rulle färsk smördeg á 250 
g
Smultäcke
50 g 
smör
1½ dl 
vetemjöl
2 msk 
socker
Pensling
1 
ägg
Fyllning
2 dl 
vispgrädde
250 g 
mascarpone
1 tsk 
vaniljsocker
2 dl färska 
hallon
2 dl färska 
blåbär
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. 
Skär ut 2 runda bottnar ut 
smördegen, de ska vara cirka 20 cm i diameter. Vill du ha krusig kant sporrar du 
ut bottnarna med en krusig sporre. Ta gärna även ut några hål, ca 4 cm i 
diameter, med ett kakmått i den ena botten. Lägg bottnarna på 
bakplåtspappersklädd plåt.
Hacka snabbt samman alla 
ingredienser till sultäcket. Pensla båda bottnarna med lätt uppvispat ägg, och 
strö smulorna över.
Grädda bottnarna i mitten 
av ugnen i 15-18 minuter.
Vispa grädden till 
fyllningen och vänd varsamt ner 
mascarponen. 
Smaksätt den gräddiga 
krämen med vaniljsocker.
Lägg samman bottnarna med 
kräm och bär emellan. Bottnen med hål ska vara överst, fyll dem med bär så ser 
tårtan extra festlig ut. Sikta över 
florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar