1 tårta 10
bitar
1 rulle färsk smördeg á 250
g
Smultäcke
50 g
smör
1½ dl
vetemjöl
2 msk
socker
Pensling
1
ägg
Fyllning
2 dl
vispgrädde
250 g
mascarpone
1 tsk
vaniljsocker
2 dl färska
hallon
2 dl färska
blåbär
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ut 2 runda bottnar ut
smördegen, de ska vara cirka 20 cm i diameter. Vill du ha krusig kant sporrar du
ut bottnarna med en krusig sporre. Ta gärna även ut några hål, ca 4 cm i
diameter, med ett kakmått i den ena botten. Lägg bottnarna på
bakplåtspappersklädd plåt.
Hacka snabbt samman alla
ingredienser till sultäcket. Pensla båda bottnarna med lätt uppvispat ägg, och
strö smulorna över.
Grädda bottnarna i mitten
av ugnen i 15-18 minuter.
Vispa grädden till
fyllningen och vänd varsamt ner
mascarponen.
Smaksätt den gräddiga
krämen med vaniljsocker.
Lägg samman bottnarna med
kräm och bär emellan. Bottnen med hål ska vara överst, fyll dem med bär så ser
tårtan extra festlig ut. Sikta över
florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar