Quiche med 
Tomater & Bacon
4 - 6 
portioner
Ugnsvärme 200 
grader
Deg: 1 sats 
pajdeg med Grahamsmjöl alt Quiche-pajdeg
Fyllning
4 skivor 
bacon
4 
schalottenlökar
2 dl riven 
lagrad sveciaost
4 medel stora 
tomater
2 msk hackad 
persilja
Äggstanning
4 
ägg
1 msk 
potatismjöl
1 krm 
finsmulad timjan
4 dl 
gräddmjölk eller mjölk
1 tsk 
salt
1 krm 
svartpeppar
Välj pajdeg. 
Laga till den och låt den vila. Kavla ut degen och klä botten 
och
kanter på en 
paj- eller springform (med löstag botten). ca 25 cm i 
diameter.
Låt den vila 
10 minuter. Picka botten, täck kanterna med aluminiumfolie och
förgrädda 
pajskalet 10 minuter. Ta bort folien. Strimla under tiden baconskivorna. Skala 
och hacka löken fint. Fräs hälften av baconstrimlorna och all lök i stekpanna 
tills blandningen är lite fast och " vätskan " kokat in.
Fyll 
blandningen i pajskalet. Fördela riven ost ovanpå. Vispa samman ingredienserna 
till äggstanningen och häll den över. Lägg på tomatskivorna. Fördela resten av 
baconstrimlorna på tomaterna. Grädda quichen ca 30 minuter eller tills 
äggstanningen stannat och quichen har fin färg. Strö persilja över och 
servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar