Quiche med
Tomater & Bacon
4 - 6
portioner
Ugnsvärme 200
grader
Deg: 1 sats
pajdeg med Grahamsmjöl alt Quiche-pajdeg
Fyllning
4 skivor
bacon
4
schalottenlökar
2 dl riven
lagrad sveciaost
4 medel stora
tomater
2 msk hackad
persilja
Äggstanning
4
ägg
1 msk
potatismjöl
1 krm
finsmulad timjan
4 dl
gräddmjölk eller mjölk
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Välj pajdeg.
Laga till den och låt den vila. Kavla ut degen och klä botten
och
kanter på en
paj- eller springform (med löstag botten). ca 25 cm i
diameter.
Låt den vila
10 minuter. Picka botten, täck kanterna med aluminiumfolie och
förgrädda
pajskalet 10 minuter. Ta bort folien. Strimla under tiden baconskivorna. Skala
och hacka löken fint. Fräs hälften av baconstrimlorna och all lök i stekpanna
tills blandningen är lite fast och " vätskan " kokat in.
Fyll
blandningen i pajskalet. Fördela riven ost ovanpå. Vispa samman ingredienserna
till äggstanningen och häll den över. Lägg på tomatskivorna. Fördela resten av
baconstrimlorna på tomaterna. Grädda quichen ca 30 minuter eller tills
äggstanningen stannat och quichen har fin färg. Strö persilja över och
servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar