9 mars 2018

Ouiche med Tomater & Bacon

Quiche med Tomater & Bacon
4 - 6 portioner
Ugnsvärme 200 grader
Deg: 1 sats pajdeg med Grahamsmjöl alt Quiche-pajdeg
Fyllning
4 skivor bacon
4 schalottenlökar
2 dl riven lagrad sveciaost
4 medel stora tomater
2 msk hackad persilja
Äggstanning
4 ägg
1 msk potatismjöl
1 krm finsmulad timjan
4 dl gräddmjölk eller mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Välj pajdeg. Laga till den och låt den vila. Kavla ut degen och klä botten och
kanter på en paj- eller springform (med löstag botten). ca 25 cm i diameter.
Låt den vila 10 minuter. Picka botten, täck kanterna med aluminiumfolie och
förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folien. Strimla under tiden baconskivorna. Skala och hacka löken fint. Fräs hälften av baconstrimlorna och all lök i stekpanna tills blandningen är lite fast och " vätskan " kokat in.
Fyll blandningen i pajskalet. Fördela riven ost ovanpå. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Lägg på tomatskivorna. Fördela resten av baconstrimlorna på tomaterna. Grädda quichen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och quichen har fin färg. Strö persilja över och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...