50 g smör
1 1/4 dl socker
3 äggulor
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulvet
3 msk mjölk
100 g nörkärnor
Maräng
3 ägg vitor
1 1/4 dl socker
Fyllning
3 dl vispgrädde (vispas )
Ugn 175 grader
Rör matfettet mjukt och pösigt med socker. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i vetemjölet
och bakpulver och tillsätt mjölken.
Smöra ett bakplåtspapper väl och lägg i en liten långpanna Lägg i smeten och jämna till.
Vispa vitorna till hårt skum och blanda ner sockret. Bred ut marängmassan över smeten
och strö över hackade nötkärnor. Sätt in i ugnen och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.
Dela botten och lägg i vispad grädde. Dekorera med bär
.
Önskar du större tårta, gör dubbel sats och använd ugnens braspanna istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar