9 mars 2018

Spröd Pajdeg

Spröd Pajdeg
Degen räcker till en rund pajform med 25 - 30 cm diameter
eller 6 - 8 mindre formar
3 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g margarin eller smör
1 litet ägg (spar ev 1/4 till att
pensla med)
Blanda vetemjöl, salt och matfett, skuret i bitar, i en matberedare eller bunke. Arbeta ingredienserna med kniven eller mosa samman dem  med en gaffel till en grynig blandning.
Blanda i ägg och vatten och knåda snabbt samman till en smidig deg. Platta ut och vira in den i plastfolie. Ställ den kallt minst 1 timme.
Kavla ut degen efter anvisningar i pajreceptet.
Den här degen är hållfast och bör kavlas tunt för att inte kännas alltför hård. Passar till de flesta pajförslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...