9 mars 2018

Spröd Pajdeg

Spröd Pajdeg
Degen räcker till en rund pajform med 25 - 30 cm diameter
eller 6 - 8 mindre formar
3 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g margarin eller smör
1 litet ägg (spar ev 1/4 till att
pensla med)
Blanda vetemjöl, salt och matfett, skuret i bitar, i en matberedare eller bunke. Arbeta ingredienserna med kniven eller mosa samman dem  med en gaffel till en grynig blandning.
Blanda i ägg och vatten och knåda snabbt samman till en smidig deg. Platta ut och vira in den i plastfolie. Ställ den kallt minst 1 timme.
Kavla ut degen efter anvisningar i pajreceptet.
Den här degen är hållfast och bör kavlas tunt för att inte kännas alltför hård. Passar till de flesta pajförslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...