9 mars 2018

Lemon Merinque Pie

Lemon Meringue - Pie
( Amerikans citronpaj)
Ugn 200 & 250 grader.
Till denna paj, kan du använda
1 sats Amerikansk mördeg eller 1 sats Grundpajdeg
Fyllning
1 ½ dl socker
150 g margarin eller smör
rivet skal och pressad saft av
2 citroner
2 ägg
2 äggulor
Maräng
1-3 äggvitor
4 msk socker
Välj pajdeg och arbeta ihop den enligt receptet. Låt den vila. Kavla ut
den till en platta och klä botten och kanter på en pajform, ca 25 cm
i diameter, Picka botten och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ  formen
svalt 10 minuter. Grädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter. Ta bort
folieremsan efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Låt
den sakta sjuda under vispning till krämen är tjock och luftig.
Kyl den snabbt under vispning ( i kallt vatten i diskhon) och häll den
kall i pajskalet.
Öka ugnsvärmen 250 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under
fortsatt vispning. Bred marängmassan " toppigt " över pajen och
grädda på mellan falsen i ugnen 2-3 minuter eller till marängen fått lite
brun, vacker skiftning.
Servera pajen ljummen eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...