Lemon Meringue
- Pie
( Amerikans
citronpaj)
Ugn 200 &
250 grader.
Till denna
paj, kan du använda
1 sats
Amerikansk mördeg eller 1 sats Grundpajdeg
Fyllning
1 ½ dl
socker
150 g margarin
eller smör
rivet skal och
pressad saft av
2
citroner
2
ägg
2
äggulor
Maräng
1-3
äggvitor
4 msk
socker
Välj pajdeg
och arbeta ihop den enligt receptet. Låt den vila. Kavla ut
den till en
platta och klä botten och kanter på en pajform, ca 25 cm
i diameter,
Picka botten och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ formen
svalt 10
minuter. Grädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter. Ta bort
folieremsan
efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
Blanda under
tiden alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Låt
den sakta
sjuda under vispning till krämen är tjock och luftig.
Kyl den snabbt
under vispning ( i kallt vatten i diskhon) och häll den
kall i
pajskalet.
Öka ugnsvärmen
250 grader
Vispa
äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under
fortsatt
vispning. Bred marängmassan " toppigt " över pajen och
grädda på
mellan falsen i ugnen 2-3 minuter eller till marängen fått lite
brun, vacker
skiftning.
Servera pajen
ljummen eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar