9 mars 2018

Lemon Merinque Pie

Lemon Meringue - Pie
( Amerikans citronpaj)
Ugn 200 & 250 grader.
Till denna paj, kan du använda
1 sats Amerikansk mördeg eller 1 sats Grundpajdeg
Fyllning
1 ½ dl socker
150 g margarin eller smör
rivet skal och pressad saft av
2 citroner
2 ägg
2 äggulor
Maräng
1-3 äggvitor
4 msk socker
Välj pajdeg och arbeta ihop den enligt receptet. Låt den vila. Kavla ut
den till en platta och klä botten och kanter på en pajform, ca 25 cm
i diameter, Picka botten och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ  formen
svalt 10 minuter. Grädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter. Ta bort
folieremsan efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Låt
den sakta sjuda under vispning till krämen är tjock och luftig.
Kyl den snabbt under vispning ( i kallt vatten i diskhon) och häll den
kall i pajskalet.
Öka ugnsvärmen 250 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under
fortsatt vispning. Bred marängmassan " toppigt " över pajen och
grädda på mellan falsen i ugnen 2-3 minuter eller till marängen fått lite
brun, vacker skiftning.
Servera pajen ljummen eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...