Enkel Paj på rester
4
portioner
Ugnsvärme 200
grader
1½ sats Pajdeg
med grahamsmjöl eller
1½ sats Modern
pajdeg
Pensling
mjölk
Fyllning
3 dl fintärnade rester av kött, t.ex. nöt-
fläsk
lamm eller viltstek med sås
1 burk blandade grönsaker
1 liten fint strimlad purjo eller
½ dl gräslök
1 msk vetemjöl
Gör degen enligt anvisning. Låt den vila svalt. Dela
degen och kavla ut
två plattor, den ena något större än den andra, som
täcker en paj- eller ugnssäker form, ca 25 cm i diameter eller med en rymd av ca
1½ liter. Klä formen med den större degplattan. Picka botten
,
Blanda köttet med eventuella såsrester, grönsaker, purjo
och vetemjöl och bred det jämt över pajbotten. Pensla degkanten, lägg på locket
och nyp samman kanten.
Pensla ytan med mjölk, gör ett ånghål och grädda pajen
30-40 minuter.
Bjud den med sallad, tomatsås eller
ketchup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar