10 mars 2018

Enkel restpaj



Enkel Paj på rester
4 portioner
Ugnsvärme 200 grader
1½ sats Pajdeg med grahamsmjöl eller
1½ sats Modern pajdeg
Pensling
mjölk
Fyllning
3 dl fintärnade rester av kött, t.ex. nöt- fläsk
lamm eller viltstek med sås
1 burk blandade grönsaker
1 liten fint strimlad purjo eller
½ dl gräslök
1 msk vetemjöl
Gör degen enligt anvisning. Låt den vila svalt. Dela degen och kavla ut
två plattor, den ena något större än den andra, som täcker en paj- eller ugnssäker form, ca 25 cm i diameter eller med en rymd av ca 1½ liter. Klä formen med den större degplattan. Picka botten ,
Blanda köttet med eventuella såsrester, grönsaker, purjo och vetemjöl och bred det jämt över pajbotten. Pensla degkanten, lägg på locket och nyp samman kanten.
Pensla ytan med mjölk, gör ett ånghål och grädda pajen 30-40 minuter.
Bjud den med sallad, tomatsås eller ketchup.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...