Enkel Paj på rester
4 
portioner
Ugnsvärme 200 
grader
1½ sats Pajdeg 
med grahamsmjöl eller
1½ sats Modern 
pajdeg
Pensling
mjölk
Fyllning
3 dl fintärnade rester av kött, t.ex. nöt- 
fläsk
lamm eller viltstek med sås
1 burk blandade grönsaker
1 liten fint strimlad purjo eller 
½ dl gräslök
1 msk vetemjöl
Gör degen enligt anvisning. Låt den vila svalt. Dela 
degen och kavla ut
två plattor, den ena något större än den andra, som 
täcker en paj- eller ugnssäker form, ca 25 cm i diameter eller med en rymd av ca 
1½ liter. Klä formen med den större degplattan. Picka botten 
,
Blanda köttet med eventuella såsrester, grönsaker, purjo 
och vetemjöl och bred det jämt över pajbotten. Pensla degkanten, lägg på locket 
och nyp samman kanten.
Pensla ytan med mjölk, gör ett ånghål och grädda pajen 
30-40 minuter.
Bjud den med sallad, tomatsås eller 
ketchup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar