torsdag 22 mars 2018

Smått och Gott till Påsk

 
easter-graphics-hares-924829.gif  

Liten sallad på Matjessill!
 
4 personer, bra som förrätt, i portionsskålar eller glas!
 
1 burk matjessill
 
2 hårdkokte ägg
 
½ dl majonnäs
 
1 dl créme fraiche
 
½ tsk curry
 
½ dl strimlad purjolök
 
3 msk hackad ättiksgurka isbergssallad
 
tomatklyftor
Torka av sillarna och skär dem i smala bitar.
 
Rör ihop majonnäs och créme frache med curry. Hacka äggen och rör ner tillsammans med sillbitarna, purjolök och ättiksgurka.
 
Servera sillsalladen på finskuren isbergssallad och garnera med tomatklyftor!
 
 
Laxmousse med Senapssås
 
4 personer
 
200 g rökt lax i bit
 
3 dl vispgrädde
 
½ msk citronsaft2 droppar tabasco
 
1 pkt grön sparris
 
Strimlad grönsallad
 
 
Sås
 
2 dl majonnäs
 
2 msk grov fransk senap
 
1-2 msk vatten
 
Skär laxen ren från skinn och ev ben och skär den i bitar. Lägg laxbitar, citronsaft och tabasco i matberedaren och kör till puré. Späd efter hand med grädde till en fluffig massa.
 
Häll upp i en skål och ställ kallt några timmar innan serveringen. Koka sparrisen enligt anvisningarna och låt den rinna av.
 
Smaksätt majonnäsen med senap och tunna ut såsen med lite vatten. Servera laxmoussen uppskedad på salladsblad med sparrisstjälkar och en klick sås
 

 
Kallt Fiskfat med Ansjovisgrädde
 
4-6 personer
 
700 g rödspättafiléer
 
3 msk hackad schalottenlök
 
salt och peppar
 
smör
 
3 dl vispgrädde
 
1 msk chilisås
 
1 ask ansjovisfilé, 100g
 
1 msk anjovisspad
 
½ dl hackad gräslök
 
2 msk hackad dill
 
isbergssallad
 
Dela varje fiskfilé på längden i två bitar. Strö över hackad lök och salt och peppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem bredvid varandra i en smörad form. Ställ in formen i 200 grader ca 10 minuter tills fisken är vit och genomkokt. Låt kallna.
 
Vispa grädden och rör i chilisås, finhackade ansjovisfiléer och lite spad. Smaka av om mer salt och peppar behövs.
 
Täck botten på ett serveringsfat med finskuren sallad och lägg fiskrullarna ovanpå. Bred ansjovisgrädde över fisken och strö på gräslök och dill

 
 
Päron med Kolasås och Grädde
 
4 personer
 
1 burk päronhalvor
 
1 pkt flagad mandel, 30 g
 
2 dl vispgrädde
 
 
Kolasås
 
1 dl socker
 
1 dl ljus sirap
 
2 dl vispgrädde
 
1 msk kakao
 
1 msk smör
 
Skär päronhalvorna i tunna klyftor och lägg i ring på tallrik. Rosta mandelflagorna ljusa bruna i torr, het stekpanna. Vispa grädden.
 
Rör i hop socker ,sirap, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull och sjud såsen tills den tjocknar ca 15-20 minuter. Rör ner smöret.
 
Häll kolasåsen över päronen, strö över mandelflagor och lägg en klick grädde i mitten

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar