14 mars 2018

Vårsoppa

 
1 knippe späda morötter
1 litet blomkålshuvud
12 sparrisar eller 1/4 burk konserverad
2 dl färska grön ärtor eller 1 paket djupfrysta
1-1½ hg färsk spenat eller 1 litet djupfryst
1½ l buljong
2-3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 knippe rädisor
1 msk hackad persilja
½ msk hackad dill
salt
Ansa och skölj morötter, blomkål, sparris och ärtor. Koka dem var för sig mjuka i ett minimum av saltat vatten, skär dem i lagom stora bitar och håll dem varma. Koka upp buljongen och grönsaksspadet. Lägg ned den förförvällda spenaten och koka den några minuter. Smaka av soppan.
Vispa äggulor och grädde i den varma soppskålen. Häll över soppan under vispning. Tillsätt grönsakerna, dillen, persiljan och de skivade rädisorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...