14 mars 2018

Vårsoppa

 
1 knippe späda morötter
1 litet blomkålshuvud
12 sparrisar eller 1/4 burk konserverad
2 dl färska grön ärtor eller 1 paket djupfrysta
1-1½ hg färsk spenat eller 1 litet djupfryst
1½ l buljong
2-3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 knippe rädisor
1 msk hackad persilja
½ msk hackad dill
salt
Ansa och skölj morötter, blomkål, sparris och ärtor. Koka dem var för sig mjuka i ett minimum av saltat vatten, skär dem i lagom stora bitar och håll dem varma. Koka upp buljongen och grönsaksspadet. Lägg ned den förförvällda spenaten och koka den några minuter. Smaka av soppan.
Vispa äggulor och grädde i den varma soppskålen. Häll över soppan under vispning. Tillsätt grönsakerna, dillen, persiljan och de skivade rädisorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...