1 knippe späda morötter
1 litet blomkålshuvud
12 sparrisar eller 1/4 burk
konserverad
2 dl färska grön ärtor eller 1 paket
djupfrysta
1-1½ hg färsk spenat eller 1 litet
djupfryst
1½ l buljong
2-3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 knippe rädisor
1 msk hackad persilja
½ msk hackad dill
salt
Ansa och skölj morötter, blomkål, sparris och ärtor.
Koka dem var för sig mjuka i ett minimum av saltat vatten, skär dem i lagom
stora bitar och håll dem varma. Koka upp buljongen och grönsaksspadet. Lägg ned
den förförvällda spenaten och koka den några minuter. Smaka av
soppan.
Vispa äggulor och grädde i den varma soppskålen. Häll
över soppan under vispning. Tillsätt grönsakerna, dillen, persiljan och de
skivade rädisorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar